tag:blogger.com,1999:blog-8024012344421212608.post6463115434246652845..comments2024-02-10T18:29:11.647+01:00Comments on Pellaprat: Podravski kukuruzni hljepčići s jaglimaPellaprathttp://www.blogger.com/profile/03620290804875857792noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-8024012344421212608.post-86848206059794924542013-05-06T15:43:03.419+02:002013-05-06T15:43:03.419+02:00Uh, fotografije su tako dobre, da bi čovjek (a i ž...Uh, fotografije su tako dobre, da bi čovjek (a i žena) odmah krenuli u kuhinju proizvesti nešto slično ovome. Zatim pročitaju recepte, koji su zaista ekskluzivni! Kuda poći u lov na Jagle Osmoredce?Zezahttps://www.blogger.com/profile/07642074139769566262noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8024012344421212608.post-15904447153610592682013-03-20T00:02:06.224+01:002013-03-20T00:02:06.224+01:00Draga ili dragi anonimno,
baš me nasmijalo vaše p...Draga ili dragi anonimno,<br /><br />baš me nasmijalo vaše pitanje. Očito je da vi smatrate da u to vrijeme nije bilo kvasca na tržištu. Povijest dizanog kruha starija je od 5000 godina, no istina je da su žene za izradu sljedećeg kruha stoljećima ostavljale komadić tijesta od prethodnog, pritom ne razumijevajući što u stvari čuvaju. Još 1857 god Louis Pasteur objasnio je što su kvaščeve gljivice i na koji način uzrokuju dizanje tijesta no Pasteurovo znanstveno objašnjenje nije trebalo austrijskoj pekarskoj industriji da već 1846 god primjenom Mautnerova procesa započne prvu industrijsku proizvodnju kvasca.<br />Bez obzira što sam Vam gornjim kronološkim prikazom objasnio da je teoretski i bakina prabaka mogla kupiti svježi kvasac sklon sam vjerovanju da su žene tog doba, pogotovo na selu,ipak ostavljale komadić tijesta. <br />Nadam se da ste zadovoljni mojim odgovorom, a ja od Vas očekujem još mnogo ovako pametnih pitanja.Pellaprathttps://www.blogger.com/profile/03620290804875857792noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8024012344421212608.post-45050594314198027802013-03-10T21:35:30.851+01:002013-03-10T21:35:30.851+01:00a gdje je bakina baka kupovala svježi kvasac?a gdje je bakina baka kupovala svježi kvasac?Anonymousnoreply@blogger.com