tag:blogger.com,1999:blog-8024012344421212608.post8909209883355668501..comments2024-02-10T18:29:11.647+01:00Comments on Pellaprat: Marmelada od dunja sa sirupom bazge i Moscatelom de SetubalPellaprathttp://www.blogger.com/profile/03620290804875857792noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-8024012344421212608.post-4976713806294227332013-11-27T09:20:36.826+01:002013-11-27T09:20:36.826+01:00Ne, na fotografiji služe samo za ukras, ne idu u o...Ne, na fotografiji služe samo za ukras, ne idu u ovu marmeladu.Pellaprathttps://www.blogger.com/profile/03620290804875857792noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8024012344421212608.post-42635945116201543242013-11-27T09:19:30.580+01:002013-11-27T09:19:30.580+01:00Samo sirup bazge jer je Moscatelo slatko, desertno...Samo sirup bazge jer je Moscatelo slatko, desertno, likersko vino. Omjere sam opisao gore Dejanu.Pellaprathttps://www.blogger.com/profile/03620290804875857792noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8024012344421212608.post-55431310555027943492013-11-27T09:15:18.495+01:002013-11-27T09:15:18.495+01:00Jedna butelja Moscatela i 1 litra sirupa bazge je ...Jedna butelja Moscatela i 1 litra sirupa bazge je dovoljna za 6 kg očišćenih dunja. Samo pripazi kod odabra dunja. Na našim tržnicama postoje dvije vrste; jedna je prava i uzgojena na osnovi leskovačke dunje kao najbolje sorte, a druga je tzv. dunjin, neki pogrešno kažu "muška dunja". Prva, čim ju zagriješ, oslobađa strahovito jaku aromu i ovu intenzivno crvenkastu boju, dok dunjin ostaje blijedo žuta, skromne arome. Na izgled ni ja ih ne mogu razlikovati ali taj problem možeš riješiti ovako. Izabereš nekoliko kumica koje imaju lijepe i mirisne dunje i uzmeš nekoliko listova, mogu biti i već sasušeni pa ih preliješ vrelom vodom. Od prave dunje taj "čaj" od lišća će također odmah razviti divnu prozirnu karmin crvenu boju dok će lišće dunjina dati bljedunjavi žuto zelenkasti "čaj". Ostaje ti još samo da se sjetiš od koje kumice je lišće zacrvenilo čaj. :)Pellaprathttps://www.blogger.com/profile/03620290804875857792noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8024012344421212608.post-2449825533234131612013-11-10T01:53:45.878+01:002013-11-10T01:53:45.878+01:00Eh da, vidim među dunjama kruške...dali su i one m...Eh da, vidim među dunjama kruške...dali su i one možda u ovom receptu negdje izostale? :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8024012344421212608.post-2945566179897401002013-11-10T01:48:05.145+01:002013-11-10T01:48:05.145+01:00U ovo ne ide nikakav zaslađivač osim sirupa od baz...U ovo ne ide nikakav zaslađivač osim sirupa od bazge? Može li točnije mjere? Imam baš ovo vino a i dunja, samo još da nabavim sirup od bazge...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8024012344421212608.post-65264472353695369482013-10-27T05:57:20.099+01:002013-10-27T05:57:20.099+01:00Mmmmm zaista je boja jedinstvena :)
Samo, mozes li...Mmmmm zaista je boja jedinstvena :)<br />Samo, mozes li staviti normative pliz :)<br />Hvala!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04909017063566885156noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8024012344421212608.post-32728295685051717862013-10-07T12:30:34.214+02:002013-10-07T12:30:34.214+02:00Alma,
ponte color de naranja.
Alma,
ponte color...Alma, <br />ponte color de naranja. <br />Alma, <br />ponte color de amor .<br /><br />Oooooooooh, još me nitko nikad nije počastio Lorcinim stihovima. Hvala Majo. <3<br />Pellaprathttps://www.blogger.com/profile/03620290804875857792noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8024012344421212608.post-43703004144073844342013-10-04T21:54:25.032+02:002013-10-04T21:54:25.032+02:00Predivna marmelada. Boja, okus, miris.. Ne znam št...Predivna marmelada. Boja, okus, miris.. Ne znam što bih više naglasila ili izdvojila. Savršeno! <br /><br />Soul,<br />turn orange-colored.<br />Soul,<br />turn the color of love.<br /><br /><br />(Maja)Jeka i Majahttps://www.blogger.com/profile/09044996393037995764noreply@blogger.com