Sastojci:
-jedan omanji jareći butić cca 1,20 kg
Jareći butić pripremimo jednako kao u prethodnom receptu i serviramo na rižotu od blagvi
Rižoto od blagvi
-25 dag Carnaroli riže
-40 dag svježih blagvi
-temeljac
-svježi mažuran ili listići mažurana smrznuti u ulju
-maslinovo ulje
-1,5 dcl punomasnog slatkog vrhnja, 30% m.m.
-2 dag maslaca
-svježe mljeveni bijeli papar, sol
Od jarećih kostiju, glave, komada od rebara, koljenice i različitog povrća; mrkve, celera, pastrnjaka, luka, češnjaka i cca 10% suhog bijelog vina, skuhamo jači temeljac i procijedimo ga. Meso i korjenasto povrće s 2 dcl temeljca odvojimo na stranu za recept koji ćemo opisati na drugom mjestu.
Blagve narežemo na deblje listiće, cca 4-5 mm. Na maslinovo ulje stavimo rižu, posolimo je i par minuta pržimo dok ne postane staklasta. Postepeno ju podlijevamo kipućim temeljcem uz stalno miješanje.
Nakon desetak min, tj. dvije trećine potrebitog vremena (Carnaroli riža se da bi ostala al dente, pripravlja 16-18 min) dodamo blagve, vrhnje, mažuran, popaprimo i rižoto prijamo do kraja, dodamo maslac i čim se potpuno otopi, rižoto serviramo.
Nakon desetak min, tj. dvije trećine potrebitog vremena (Carnaroli riža se da bi ostala al dente, pripravlja 16-18 min) dodamo blagve, vrhnje, mažuran, popaprimo i rižoto prijamo do kraja, dodamo maslac i čim se potpuno otopi, rižoto serviramo.