Stranice

17. 10. 2010.

Đavolja kosa



Tkivo ove kuhane ili pečene tikve podsjeća na špagete pa zašto to ne iskoristiti...

Sastojci:

1 špageti tikva cca 60 dag
30 dag Barilla Bavette n.13 tjestenine
2 glavice sitno kosanog ljubičastog luka
2 čena češnjaka
4 veće crvene rog paprike
20 dag pelata
1 habanero ili 2 jalapeno papričice (ili 1/4 Nage jolokie)
2 jušne žlice aceta balsamica
3 kavske žličice extra ljutog Dijon senfa
1 kavska žličica mljevenog korijandra
2 dcl jačeg bijelog vina u tipu Chardonnaya
svježe mljeveni papar, sol



Tikvu ispečemo u kori na 180 C kroz 50 min, ostavimo je da se ohladi u pećnici. Prethodno pečene rog paprike i habanero papričicu ogulimo i sitno iskošemo. Na maslinovom ulju zastaklimo kosani luk, dodamo paprike i pelate, podlijemo bijelim vinom u kojemu smo razmutili senf i mljeveni
korijander, pa dodamo češnjak ,sol , papar i aceto balsamico.

Pirjamo 15-min, da se sastojci prožmu i vino reducira. Tikvi ogulimo koru i odstranimo sjemenke, a tkivo raširimo na trake poput špageta te ju dodamo u umak i sve pirjamo još 10-tak min uz miješanje. U vreli umak dodamo al dente skuhane bavette, dobro izmiješamo i ostavimo u poklopljenoj posudi 5 min. Poslužimo obilato posuto ribanim jakim ovčjim sirom.


Nema komentara:

Objavi komentar