Stranice

18. 01. 2011.

Pikantna krem juha od murine i boba



Sastojci:

-dvije jušne žlice slanutkovog brašna
-8,5 dcl povrtnog temeljca
-20 dag skuhanog i od košuljice očišćenog boba
-25 dag mesa murine
-3 veće ljutike
-3 čena češnjaka
-jedna kavska žličica kajenskog papra
-1,5 dcl Pošipa
-jedna jušna žlica kosanog peršuna
-dvije čajne žličice kosanog ukiseljenog motara
-sol, papar


Na maslinovom ulju kratko popržimo slanutkovo brašno i narezanu ljutiku, dodamo bob i meso murine, pospemo kajenskim paprom i još malo kratko popržimo, podlijemo hladnim temeljcem te povremeno miješajući pustimo da zakuha. Posudu nakratko skinemo s vatre, dodamo češnjak, peršun, vino i papar, pa sve štapnim mikserom pretvorimo u homogenu kremu.

Vratimo na vatru i kuhamo neprestano miješajući još 7-8 min. Juhu serviramo vruću, a u sredinu tanjura umetnemo komadiće kuhanog murininog mesa i kosani ukiseljeni motar.

Nema komentara:

Objavi komentar