Stranice

28. 03. 2011.

Varivo od graha i leće s dimljenom guskom



Sastojci:

35 dag dimljenih guščjih prsa
35 dag smeđeg ili graha trešnjevca
mrkva, korijen peršuna i celera za grah
15 dag leće
2 veća ljubičasta luka
4 čena češnjaka
vezica peršuna
jušna žlica paradajz pirea
1,5 dcl suhog bijelog vina
5 dag guščje slanine
žlica guščje masti
3 čajne žličice slatke suhe paprike
čajna žličica ljute suhe paprike
sol, papar


Guščja slanina

Grah namočimo preko noći i skuhamo zajedno s guščjim prsima i korjenastim povrćem kojeg po kuhanju odstranimo . Na guščjoj masti zastaklimo narezani luk, dodamo kuhanu leću, češnjak, kosani peršun, paradajz pire, slatku i ljutu papriku, sitno nakosanu guščju slaninu i vino. Pirjamo desetak min pa štapnim mikserom sve pretvorimo u gustu homogenu masu kojom ugustimo kuhani grah.

Gotovo varivo s dimljenim prsicama

Zajedno kuhamo još par min da se okusi prožmu, a meso narežemo na kriškice i vratimo ga u varivo.





Nema komentara:

Objavi komentar