Stranice

24. 11. 2012.

Zlevanka iz tikve i kestena



količine za protvan 40x22, a da zlevanka ispadne 3 cm visine 

 -75 dag naribane banana i buckskin tikve (mogu i druge tikve crvenog "mesa", ali ove su mi za slastice najaromatičnije i najslađe)
-40 dag kozje skute ili ricotte
-30 dag narezanih tvrđih mini banana
-4 dcl slatkog vrhnja
-4 dcl mlijeka
-3 jaja
-1 dcl mineralne, gazirane vode
-50 dag kestenovog brašna
-2 jušne žlice sitno narezanih arancina
-1 dcl Cointreau likera
-20 dag ružmarinovog meda




Umiješajte i mikserom izradite gustu, tekuću smjesu od skute, kestenovog brašna, vrhnja, mlijeka, gazirane vode, jaja, banana, arancina, Cointreau likera i meda.



U smjesu umiješajte naribane tikve.




Pecite na 180 C 1 sat, ostavite da se potpuno ohladi, izvadite, narežite i servirajte uz šlag.
                             






Nema komentara:

Objavi komentar