Tijesto:
-50 dag glatkog brašna
-2,5 dcl mlijeka
-2 dag kvasca
-3 žumanjka
-6 dag šećera
-3 vanilin šećera
-20 ml jače lozovače
-pola kavske žličice soli
-ribana korica naranče ili limuna
-7 dag otopljenog maslaca
Nadjev:
-40 dag pasiranog kuhanog maruna
-1 dl mlijeka
-20 dag šećera
-5 dag naribane čokolade ruma po ukusu
Zakuhati vino sa cimetom i klinčićem, dodati ruma po ukusu i umiješati s pasiranim marunom i čokoladom. Kvasac razmutiti u malo mlakog mlijeka s žličicom šećera i žličicom brašna te pustiti da se digne.
Pjenasto izmiksati žumanjke sa šećerom, koricom naranče ili limuna, vanilin šećerom i solju. Dodati otopljen maslac, lozovaču, brašno, mlijeko i uzašli kvasac pa zamijesiti tijesto. Razvaljati na 3-4 mm, žličicom slagati hrpice nadjeva veličine većega oraha. Tijesto okolo nadjeva premazati kistom umočenim u bjelanjak, preklopiti i dobro stisnuti. Čašom debljeg ruba izrezivati polukružne oblike.
Pržiti dok ne porumene, na umjereno vrućem ulju. Ispržene ostaviti da se ocijede na kuhinjskom papiru i posuti šećerom u prahu.