U tijesto koje je jednako kao i u prvom dijelu recepta, dodamo mljevenu gorušicu, mljeveni suhi čubar i usitnjene komadiće masnoće i mesa od kuhane plećke |
Za tijesto:
-vidi sastojke u prvom dijelu recepta te dodaj:
-4 čajne žličice mljevene gorušice
-1 čajna žličica mljevenog suhog čubra
-35 dag ovčje skute
Nakon što smo odvojili veliki podužni komad mesa iz kuhane plećke ostali su nam jednako ukusni manji i nešto malo masniji komadi mišićja na i ispod nadlaktične kosti. Ovi su komadi prepuni divnog i ljepljivog kolagena, izuzetno su sočni i koncentrirano mesno ukusni. Zato ih radim pečene u aromatičnoj i pikantnoj pogači. U tijesto opisano u prvom dijelu dodajte na svaki kilogram tijesta 4 čajne žličice mljevene gorušice i jednu čajnu žličicu mljevenog suhog čubra.
Tijesto formirajte u pravokutnik dimenzija dubokog lima za pečenje i debljine 1,5 cm. Položite ga u lagano namašćeni lim i obilno pospite krupno mrvljenom ovčjom skutom.
Tijesto prvo obilno pospite grubo mrvljenom ovčjom skutom |
Komade mesa lagano premažite jakim Dijonskim senfom i u pravilnim hrpicama položite na tijesto i skutu. Sve prekrijte jednakim komadom tijesta, rubove spojite prstima, a nekom ravnom kuhinjskom alatkom utisnite razmake tako da hrpice mesa budu točno u sredini svake zasebne pogače. Pogaču ostavite na toplom dok tijesto ne udvostruči volumen.
Manje komade mesa od plećke pravilno narežite i stanjite pa ih poslažite na skutu |
Lim za pečenje s pogačom premjestite u pećnicu prethodno ugrijanu na 250 C i pecite 10 min nakon čega površinu pogače dobro premažite smjesom kiselog vrhnja i jaja, temperaturu smanjite na 190 C i pecite još 15 min. Cijelo vrijeme pečenja na dnu pećnice držite pliticu s vodom koja će se stalno isparavati i time osiguravati potrebnu vlagu. Pečenu pogaču pokrivenu ostavite da se odmori oko jedan sat na sobnu temperaturu, te narežite i servirajte mlaku.
U tijesto utisnite oznake da nakon pečenja znadete gdje i kako ga treba narezivati |
Na polovici pečenja dobro ga namažite vrhnjem s jajima |
Servirajte na salati od rikole i radića okruženo tvrdo kuhanim jajima |
Uz rikolu i radić dodajte i kiselog motara |
Predobro !!!!!
OdgovoriIzbrišiHvala A.
OdgovoriIzbriši