Stranice

17. 04. 2016.

Proljetna divlja zeljanica




Sastojci: 

-60 dag kopriva 
-20 dag bljušta 
-20 dag medvjeđeg luka
-3 mlada luka srednje veličine
-3 jaja 
-50 dag svježeg sira 
-3 dcl punomasnog kiselog vrhnja
-jušna žlica maslaca
-2 jušne žlica maslinovog ulja
-10 tankih kora za savijače 
-papar 
-sol



Koprive očistimo i blanširamo u vreloj vodi 1-2 minute, tek da usahnu. Dobro ih ocijedimo i sitno narežemo. Bljušt narežemo na male komadiće, medvjeđi luk na tanke rezance, a mladi luk na što tanje kolutiće. Na ugrijanom maslacu i maslinovom ulju popržimo mladi luk i dodamo usitnjene koprive. Pirjamo ih 5 minuta stalno miješajući. Dodamo bljušt i medvjeđi luk i čim povenu maknemo s vatre. Ostavimo da se ohladi na sobnu temperaturu.


Od sira, vrhnja i jaja mikserom izradimo glatku gustu kremu kojoj dodamo prethodno obrađeno divlje povrće. Popaprimo i posolimo te izradimo homogenu smjesu.


Smjesu nanesemo i raširimo na dvije tanke kore za savijače. Zamotamo divlje zeljanice, položimo ih u namašćeni lim od pećnice i premažemo kiselim vrhnjem.


Pečemo ih na 175-180 C 50 minuta i kad lijepo porumene izvadimo, pokrijemo krpom i pustimo da se ohlade.






1 komentar:

  1. "Zeleno, što volim zeleno.
    Zelen vjetar. Zelen-grane."

    Prekrasno!

    OdgovoriIzbriši