Stranice

28. 07. 2010.

Pržena Hokkaido tikva s Vinegret umakom



Sastojci:

50 dag Hokkaido tikve narezane na kockice
pirovo brašno
2 jušne žlice sitno kosanog luka kozjaka (ljutika)
1 dcl bijelog vina

Za umak:
2 tvrdo kuhana jaja
1 vezica peršina
2 žlice Extra forte de Dijon senfa
1/2 žličice bijelog papra
0,75 dcl ulja
1 dl vinskog octa
1,5 dl bijelog vina
sol


Na maslinovom ulju popržimo ljutiku, pa dodamo kockice Hokkaido tikve uvaljane u pirovo brašno i popržimo ih 7-8 min, podlijemo s 1 dcl bijelog vina i prjamo još 3-4 min. Ostavimo da se malo ohladi, dodamo Vinegret umak i sve izmješamo. Poslužujemo uz kuhanu govedinu ili hladno svinjsko pečenje.

Vinegret umak

Tvrdo kuhana jaja naribajte, a peršin sitno nakošite. U posudu stavite senf i papar, miješajte pjenjačom, pa lagano dodajte ulje, ocat i bijelo vino, stalno miješajući. Posolite, umiješajte ribana jaja i sjeckani peršin.i promiješajte.

Nema komentara:

Objavi komentar