Stranice

23. 02. 2011.

Marinirana pačja prsa na posteljici od špinata i rikole



Sastojci:

-filetirana pačja prsa oko 250 g
-2 žlice konjaka
-3 žlice jačeg suhog crnog vina
-2 žlice aceta balsamica
-1 žlica lješnjakovog ili orahovog ulja
-20 dag mladog špinata
-20 dag rikole
-sol, papar


U usku, višu posudu pogodnu za miksanje manjih količina stavimo konjak, vino, balzamički ocat i ulje, te mikserom na velikoj brzini sastojke pretvorimo u emulziju. Kožu prsiju zarežemo u obliku rombova, posolimo i natrljamo emulzijom.

U zatvorenoj posudi ostavimo mirovati u hladnjaku 48 sati. Prsa ocijedimo i obrišemo, te ih stavimo peći kožom prema dolje u širu posudu debelog dna. Pečemo ih na laganoj vatri bez dodavanja drugih masnoća 4 min na svakih 10 dag težine, okrenemo stranu s kožom prema gore i premjestimo u pećnicu zagrijanu na 210 C.Dogotovimo ih kroz 10 min.

Prsa odložimo na toplo, posudu vratimo na plamen, i deglaziramo ostacima marinade. Grubo narezani špinat i rikolu stavimo na vreli umak, dobro izmiješamo i zagrijavamo 1-2 min tek da usahnu. Narezana prsa odmah serviramo na povrću.


1 komentar:

  1. Špinat i rikula...ih! :-) još samo da mi riknula nkne u vrtu... opet 5+

    OdgovoriIzbriši