Sastojci:
-70 dag glatkog brašna
-2 jaja.
-20 dag divljih šparoga
-20 dag mlade mišance
-3 dcl mlijeka.
-15 dag bobića
-15 dag mladog boba
-40 g kvasca
-pola decilitra maslinovog ulja
-2,5 dag maslaca
-18 g soli.
Na malo ulja i maslaca prevrnite sitno kosanu mišancu, na nju dodajte narezane šparoge i propirjajte ih samo tren, tek da usahnu, premjestite u cjedilo i ostavite da se toč i masnoća ocijede. Dodajte ih mlijeku i u ovoj smjesi otopite kvasac.
Smjesi dodajte mlijeko s kvascem |
Dodajte brašno, jaja, mišancu i preostalo ulje pa zamijesite tijesto. Ostavite ga na toplom da se digne. Premjesite ga i rukama rastegnite po radnoj površini. Na tijesto stavite bob, kukuruz i
šparoge. Lagano umijesite i formirajte hljepčiće kao na slici. Pustite da se ponovno dignu te ih ispecite na 210 C kroz 30-35 min.
Dobro izmiješajte... |
Pripremite sjeckanu mišancu, šparoge, mladi kukuruz i bob |
Mišancu i šparoge na tren preokrenite na ulju, tek da se opuste pa ocijedite. Toč od pirjanja dodajte mlijeku |
Povežite mišancu i šparoge s tijestom |
Tijesto rastegnite rukama i dodajte kukuruz i bob |
Oblikujte male hljepčiće |
Premažite ih žumanjkom razmućenim u maslinovom ulju |
Stavite na 40 C da se diže oko 45 min, tj. dok se ne udvostruči |
Ovako nekako |
Pecite 30-35 min na 210 C |
Izvadite, pokrijte krpom i pustite da se ohladi |
Četvorine koje su nastale i povezale se, lako se razdvoje |
i narežu na kriške. |