Stranice

29. 08. 2012.

Pogača Histria




Sastojci:

-70 dag glatkog brašna 
-2 jaja.
-20 dag divljih šparoga
-20 dag mlade mišance
-3 dcl mlijeka.
-15 dag bobića 
-15 dag mladog boba
-40 g kvasca
-pola decilitra maslinovog ulja 
-2,5 dag maslaca 
-18 g soli.



Na malo ulja i maslaca prevrnite sitno kosanu mišancu, na nju dodajte narezane šparoge i propirjajte ih samo tren, tek da usahnu, premjestite u cjedilo i ostavite da se toč i masnoća ocijede. Dodajte ih mlijeku i u ovoj smjesi otopite kvasac.

Smjesi dodajte mlijeko s kvascem

Dodajte brašno, jaja, mišancu i preostalo ulje pa zamijesite tijesto. Ostavite ga na toplom da se digne. Premjesite ga i rukama rastegnite po radnoj površini. Na tijesto stavite bob, kukuruz i 
šparoge. Lagano umijesite i formirajte hljepčiće kao na slici. Pustite da se ponovno dignu te ih ispecite na 210 C kroz 30-35 min. 

Dobro izmiješajte...


Pripremite sjeckanu mišancu, šparoge, mladi kukuruz i bob


Mišancu i šparoge na tren preokrenite na ulju, tek da se opuste pa ocijedite. Toč od pirjanja dodajte mlijeku


Povežite mišancu i šparoge s tijestom


Tijesto rastegnite rukama i dodajte kukuruz i bob

Oblikujte male hljepčiće


Premažite ih žumanjkom razmućenim u maslinovom ulju


Stavite na 40 C da se diže oko 45 min, tj. dok se ne udvostruči


Ovako nekako


Pecite 30-35 min na 210 C


Izvadite, pokrijte krpom i pustite da se ohladi


Četvorine koje su nastale i povezale se, lako se razdvoje






i narežu na kriške.





1 komentar: