Sastojci:
za tijesto:
-25 dag semolina brašna
-25 dag grano duro brašna
-1,5 srednji, zreli avokado oko 20 dag čiste pulpe
-1 jaje
-1 dcl suhog bijelog vina
-50 g maslaca
-bijeli papar
-pola avokada za garniranje za nadjev i umak:
-2 žlice pesta od motara
-15 dag narezanih badema
-3 dcl passata rajčice
-jušna žlica parmezana
-2 žlice maslaca
Brašna izmiješamo, a avokado, maslac, bijeli papar i vino izmiksamo u homogenu pastu koju dodamo brašnu. Tijesto započnemo raditi u mikseru s rotirajućim dnom, a dovršimo rukama. Mijesimo ga dok nije potpuno svilene teksture.
Zamotamo ga u prijanjajuću foliju i ostavimo par sati u hladnjaku da se odmori. Razvučemo na cca 2 mm debljine, modlom izrežemo krugove promjera 6 cm koje punimo pestom od motara i kosanim bademima pa izradimo tortellone.
Kuhamo ih u puno osoljene vode 3 min nakon što isplivaju. Ostatak badema i pesta od motara kratko tostiramo na maslacu, dodamo mažuran i rajčicu passatu, pirjamo još 5-6 min, i u umak umiješamo parmezan. Posolimo, popaprimo i umakom prekrijemo tanjur na kojem serviramo tortellone koje još garniramo sa po kriškom avokada.
Bila je Nova godina i tijesto sam zamijesio s pjenušcem, nitko se nije bunio. |
Pasta od avokada mora biti glatka bez ikakvih komadića. |
Tijesto mijesimo dok nije posve svileno. |
Formiramo tortellone i nadjenemo ih. |
Tortellone serviramo na umaku uz kriške popaprenog avokada. |
probat ću ovo.
OdgovoriIzbrišiAli ću se držati zapovjedi da ne ponavljam namirnice iz punjenjau umaku.Ja ću umak raditi drugačije.
Morti ti i pošaljem sliku.
jeka
Na koji si se umak odlučila i gdje je slikica ?
OdgovoriIzbrišistigla bude i slikica.Bez brige.
OdgovoriIzbrišiAko ništa barem link.
:mig:
jeka