Stranice

22. 01. 2013.

Curry kuskus s crnom lećom i bamijom





Sastojci:

-4 dcl kuskusa
-20 dag Beluga crne leće
-2 lančića, cca 8-10 dag suhe bamije
-10 dag sitno kosane ljutike
-10 dag na male kockice narezanog miješanog korjenja mrkve i pastrnjaka
-1,5 l povrtnog temeljca za kuhanje leće i bamije i pripravu kuskusa
-3 žličice curry praha 
-2,5 dcl zobenog vrhnja
-1,5 dcl zobenog mlijeka
-maslinovo ulje
-sol, papar, timijan


 Odvojeno, u povrtnom temljcu skuhamo leću i bamiju, ocijedimo ih i odložimo sa strane. Kuskus namočimo u vrelom povrtnom temeljcu, razrahlimo ga vilicom i također odložimo. Na maslinovom ulju pržimo kockice mrkve i pastrnjaka dok ne omekšaju.

Dodamo kosanu ljutiku i pržimo dok ne postakli. Dodamo prethodno skuhanu leću i bamiju, pospemo listićima svježeg timijana, posolimo, pa sve lagano pržimo još 6-7 min. U zagrijanom zobenom vrhnju kojega razrijedimo zobenim mlijekom razmutimo curry prah i nastali umak zajedno s namočenim kuskusom dodamo leći i bamiji.

Uz stalno miješanje pirjamo dok se smjesa ne ujednači i popije svo vrhnje s curryjem. Smjesu popaprimo i ukalupimo. Poslužimo toplo uz dodatni umak i preostale bamije.

Mrkvu, pastrnjak i ljutiku popržimo na maslinovom ulju

Dodamo leću i bamiju,

kuskus i curry umak


Pirjamo da se smjesa ujednači, a kuskus upije svu tekućinu

Ukalupimo i serviramo toplo uz dodatni umak i bamije



Nema komentara:

Objavi komentar