23. 01. 2013.

Avokado tortelloni punjeni pestom od motara i bademima u umaku od rajčica, motara i badema



Sastojci:

za tijesto:

-25 dag semolina brašna
-25 dag grano duro brašna
-1,5 srednji, zreli avokado oko 20 dag čiste pulpe
-1 jaje
-1 dcl suhog bijelog vina
-50 g maslaca
-bijeli papar
-pola avokada za garniranje za nadjev i umak:
-2 žlice pesta od motara
-15 dag narezanih badema
-3 dcl passata rajčice
-jušna žlica parmezana
-2 žlice maslaca


 Brašna izmiješamo, a avokado, maslac, bijeli papar i vino izmiksamo u homogenu pastu koju dodamo brašnu. Tijesto započnemo raditi u mikseru s rotirajućim dnom, a dovršimo rukama. Mijesimo ga dok nije potpuno svilene teksture.

Zamotamo ga u prijanjajuću foliju i ostavimo par sati u hladnjaku da se odmori. Razvučemo na cca 2 mm debljine, modlom izrežemo krugove promjera 6 cm koje punimo pestom od motara i kosanim bademima pa izradimo tortellone.

Kuhamo ih u puno osoljene vode 3 min nakon što isplivaju. Ostatak badema i pesta od motara kratko tostiramo na maslacu, dodamo mažuran i rajčicu passatu, pirjamo još 5-6 min, i u umak umiješamo parmezan. Posolimo, popaprimo i umakom prekrijemo tanjur na kojem serviramo tortellone koje još garniramo sa po kriškom avokada.



Bila je Nova godina i tijesto sam zamijesio s pjenušcem, nitko se nije bunio.

Pasta od avokada mora biti glatka bez ikakvih komadića.

 Tijesto mijesimo dok nije posve svileno.


 Formiramo tortellone i nadjenemo ih.


 Tortellone serviramo na umaku uz kriške popaprenog avokada.



3 komentara:

  1. probat ću ovo.
    Ali ću se držati zapovjedi da ne ponavljam namirnice iz punjenjau umaku.Ja ću umak raditi drugačije.
    Morti ti i pošaljem sliku.
    jeka

    OdgovoriIzbriši
  2. Na koji si se umak odlučila i gdje je slikica ?

    OdgovoriIzbriši
  3. stigla bude i slikica.Bez brige.
    Ako ništa barem link.
    :mig:
    jeka

    OdgovoriIzbriši