Sastojci:
-45 dag iskoštenog mesa fazana bez kože
-30 g suhih ili 30 dag svježih smrčaka
-2 jušne žlice sojinog umaka
-0,5 dcl sherry vina
-3 čena češnjaka
-1 kavska žličica mljevenog korijandra
-10 dag bijelog dijela poriluka
-5 dag listića bijelog badema
-5 dag sezama
-2 dcl fazanove ili pileće juhe
-1 dcl sojinog vrhnja
-1 žumanjak
-1 žlica paradajz pirea
-3 žlice sezamovog ulja
-sol, papar
Čisto, iskošteno meso fazana bez kože narežite na trake i marinirajte sojinim umakom, sherry vinom i češnjakom.
Na vreli wok stavite tanko rezani bijeli dio poriluka, listiće bijelih badema i sezam. Lagano popržite pa dodajte meso dobro ocijeđeno od marinade, popržite ga dok ne pobijeli. Skromno podlijte fazanovom juhom i sojinim vrhnjem pa polako pirjajte, što manje podlijevajući, oko pola sata.
Pustite da tekućina ispari i da se sastojci ponovno počnu lagano pržiti. Snažno sotirajte, a čim osjetite miris tostiranog badema ili sezama sklonite s vatre. Dodajte umak kojeg ste napravili tako da klasičnom kineskom umaku od crne soje ili u nedostatku tamnog graha, dodate jedan sirovi žumanjak i žlicu paradajz pirea. Čim se sastojci počnu lagano pirjati dodajte u toploj vodi namočene smrčke i pirjajte 7-8 min. Poslužite uz kombinaciju basmati i divlje riže kuhane u pari.