Sastojci:
1 kg kuhanih junećih fileka
20 dag mesnate pancete
25 dag mladog luka
10 dag mladog češnjaka
25 dag mladog boba
25 dag vrtnih šparoga
10 dag mlade mrkvice
3 lista svježeg lovora
1 kavska žličica zgnječenih listića svježeg ružmarina
pola jušne žlice listića svježeg origana
20 dag pulpe paradajza
1 kavska žličica mljevene slatke paprike
1 - 2 sitno kosana peperoncina
0,5 l dobrog suhog bijelog vina
1 l goveđeg temeljca
0,7 dcl maslinovog ulja naglašene pikantnosti
sol, bijeli papar
Narežite mladi luk, češnjak i mrkvice, šparogama odstranite donji drvenasti dio, sredinu narežite na kolutove, a vrhove odložite sa strane. Luk, mrkvu i srednji dio šparoga pirjajte na maslinovom ulju dok ne povenu. Podlijte vinom i prokuhajte par minuta pa sve štapnim mikserom pretvorite u homogeni glatki pire. Dodajte narezane fileke, pancetu narezanu na kockice, lovor, ružmarin, paradajz, papriku i peperoncine. Kuhajte na najtišoj vatri oko 45 min podlijevajući goveđim temeljcem.
U međuvremenu mladi bob prokuhajte 5 min u nesoljenoj vodi. Ohladite ga naglo pod mlazom hladne vode i odstranite mu košuljice. Pet minuta prije nego su fileki gotovi dodajte im vrhove šparoga, bob i origano. Popaprite svježe mljevenim bijelim paprom i servirajte uz svježi kukuruzni kruh.