Stranice

24. 03. 2014.

Proljetna tjestenina




Sastojci:

-50 dag fusila ili pena 
-20 dag bljušta (kuke) 
-15 dag medvjeđeg luka 
-1 dcl Crème fraiche 
-4 jušne žlice maslinovog ulja 
-svježe mljeveni zeleni papar 
-Pecorino Romano za posipanje



Bljušt očistimo i srednji dio stapke narežemo na komadiće od pola centimetra, a vrhove ostavimo u komadu. Kratko ga prevrtimo na vrućem maslinovom ulju, 2-3 minute, tek da povene.




  Na poveli bljušt dodamo krupno narezani medvjeđi luk i miješajući, pustimo ga da usahne.



  Na bljušt i medvjeđi luk dodamo Crème fraiche i vruću, tek skuhanu tjesteninu. Kratko je prevrtimo po tavi, oko pola minute, tek da se svi sastojci dobro izmiješaju i prožmu. Pospemo mljevenim zelenim paprom i posužimo kao toplo predjelo.




Nema komentara:

Objavi komentar