Sastojci:
-50 dag fusila ili pena
-20 dag bljušta (kuke)
-15 dag medvjeđeg luka
-1 dcl Crème fraiche
-4 jušne žlice maslinovog ulja
-svježe mljeveni zeleni papar
-Pecorino Romano za posipanje
Bljušt očistimo i srednji dio stapke narežemo na komadiće od pola centimetra, a vrhove ostavimo u komadu. Kratko ga prevrtimo na vrućem maslinovom ulju, 2-3 minute, tek da povene.
Na poveli bljušt dodamo krupno narezani medvjeđi luk i miješajući, pustimo ga da usahne.
Na bljušt i medvjeđi luk dodamo Crème fraiche i vruću, tek skuhanu tjesteninu. Kratko je prevrtimo po tavi, oko pola minute, tek da se svi sastojci dobro izmiješaju i prožmu. Pospemo mljevenim zelenim paprom i posužimo kao toplo predjelo.
Nema komentara:
Objavi komentar