Svi moji recepti



Chutneyji i pesta kao začinske smjese

Čubar, buntovnik s razlogom!
Dalmatino povišću pritrujena
"Evil" - Ljuti pesto od zelenog tomatilla i hokkaido tikve
Fires of hell - Ljuti pesto od ljubičastog tomatilla i jalapeno papričica
Marinirani ošmugalj u pireu od ljutike
Moje začinske smjese - uvod
O medvjeđem luku, pestima od njegovih lučica i raznim aromama češnjaka općenito
Pesto od dragoljuba
Pesto od lučica medvjeđeg luka, bučinih sjemenki i bučinog ulja
Pesto od lučica medvjeđeg luka i sezama s tamnim sezamovim uljem
Pesto od mlade ljutike, mladog češnjaka i korijandra
Pesto od motara
Pesto od suhog paradajza
Začinska smjesa "Dalmatina"
Začinska smjesa Muuuu 



Chutneyji, relishi, pesta i namazi

Bamija chutney s coulisom od mliječnog kukuruza
Bosanska ljutenica s bamijom
Hokkaido dip
Hokkaido squash&okra chutney
Ljuti mango chutney s tahini pastom
Namaz od avokada, crne belugo leće i boba
Namaz od avokada, leće, šparoga i pistacija
Pesto od mariniranog motara
Relish od vrtnih šparoga, mlade ljutike i mladog češnjaka
Smrčak, neokrunjeni kralj gljiva i njegov pesto
Šejtan pesto ili crni Baba Ganoush sa pestom od svježeg korijandra




Džemovi i ostalo konzervirano voće

Borovnice "Extreme"
Crveno - crno
Čokoladni džem od murvi i trešanja s prošekom
Čokoladni džem od trešanja i arancina s prošekom
Čokoladni pekmez od krušaka, pirea od arancina i lješnjaka kuhan u Ambra Secco Marsali
Čokoladni pekmez od oskoruša s Amarettom Disaronno
Čokoladni pekmez od žižula s Ruby Portom
Džem od grejpa
Džem od vinogradarskih bresaka i dinje s Marsalom Rubino Dolce
Fragolina - čokoladni pekmez od izabele s kestenom
Jesenja sonata
Marmelada Branca di Odivelas
Marmelada od dunja sa sirupom bazge i Moscatelom de Setubal
Marmelada od kore Erogrejpa
Marmelada od mayer limuna
Miješani kumquat džem
Pijani arancini
Pijani džem od naranče i kumkvata
Pijani džem od naranče i kumkvata s kokosom
Pikantne trešnje
Pekmez od crnog ribiza s crnom, 85% čokoladom i Tawny Portom
Pekmez utjehe
St.Opuntia Passion


Džemovi - općenito o konzerviranom voću

Džemovi, pekmezi, marmelade




Iznutrice

Brizla 

Brizle, latežini , teleća žlijezda, thymus, ris de veau, sweatbreads...općenito.
Pohane teleće brizle nadjevene proljećem
Pohane teleće brizle s abšmalcanim grašak-mahunama i tzatziki umakom
Teleća brizla u umaku od whiskyja
Teleće brizle na guščjoj pašteti s umakom od motara
Teleće brizle Venera



Hommage filekima i tripicama

Fileki "Prasac"
Fileki s maslinama i kaparama
Janjeće tripice na moj način
Janjeće tripice - priprema i općenito 
Momčilovi dimljeni jagnjeći škembići u saftu
Pečena štruca od janjećih tripica u maramici
Proljetni fileki
Salata od junećih fileka i jezika



Teleći rajžlec

Rajžlec - zaboravljeni specijalitet
Teleći rajžlec na moj način
Teleći rajžlec s crnom lećom



Juhe, prilozi, salate i umaci

Heljdini žganci na moj način
Krem juha od šparoga s prosom na moj način
Palenta od bobića
Salata histria
Salata od tušta, kozje skute, fete i jaja
Salata od vrganja i ječma s kozjim sirom i dragoljubom
Svečani umak od blagvi



Kruh, pogače i kiflice

Amaranthove žemljice s klicama
Čika Mićina proja
Grumpyjeva pogača
Jordanska svadbena pogača
Kruh s kremom od mladog kukuruza
Pačje-gljivarski hljepčići
Pikantne pogačice i klipići s guščjim čvarcima
Pikantni hljepčići s pestom od čubra i lisičarkama
Pogača histria
Pogača s kremom od slanutka
Podravski kukuruzni hljepčići s jaglima
Shrekove pogačice
Slana pikantna uskrsna pogača na moj način
Sophiellin kruh na moj način
Vesnini hljebovi




Slane savijače i pite

Slana savijača od bamije




Meso

Divljač

Confit od prepeličjih prsa na podlozi od bivolje mozzarelle, avokada i smokve
Jelen: temeljac, juha i jelen na lešo
Jelenja rolada s pistacijama
Juhica gospodina Owen Nickerson Dennyja
Kestenove mezzelune s hokaido tikvom punjene prepeličjim mesom
Leđni file divlje svinje u umaku od smrčaka uz "Čika Mićinu proju"
Otkoštavanje i obrada leđnog filea divlje svinje
Prepelice s vrtnim šparogama u umaku od naranče i bijelog Porta
Srneći file na medvjeđem luku s kukuruznim kuskusom skuhanim na pekmezu od ljutike
Šangajski fazan na tri vrste gljiva
Tagliatelle "Lijepa Riječanka"
Terakota ratnici ili fazan u smrčcima iz Xi'ana



Govedina, junetina i teletina 

Juneći rep na moj način
Šugo od boškarina sa zelenim fužima
Šugo od boškarinove koljenice



Janjetina i jaretina

Janjeće koljenice na moj način
Janjeći kotleti u umaku od motara
Janjeći orzoto
Jareći butić na rižotu od blagvi
Jaretina s motarom kuhana u vinskim parama



Magarac

Pikantne magareće okruglice
Sporo pečeni nabodeni magareći but



Perad   

Dimljena i sušena guščetina
Grillirani pačji bataci iz confita na rižotu s pestom Genovese
Guščja tiblica
Jesenja sonata
Kuhana dimljena guščja prsa s rižotom od šumskih gljiva
Langedoški confit od dimljene guske na umaku od blagvi s heljdinim žgancima
Marinirana pačja prsa na posteljici od špinata i rikole
Pačja prsa s tikvicama u malteškom umaku
Pačji bataci i zabatci u umaku od kestena
Pačji bataci i zabatci u zelenom porto umaku
Pačji bataci iz confita u umaku od vrganja i crnog piva
Pačje kolinje I
Pačje kolinje II
Pikantne pačje polpete s mladim bobom i crnom Venerinom rižom
Pohani kopun nadjeven smrčcima
Sušena dimljena guščja prsa s heljdinim žgancima i crnim trubačama
Šolet od guske
Varivo od graha i leće s dimljenom guskom



Svinjetina

Fromage de tête à l'ancienne (Tlačenica na starinski način)
Lokoti u kiselom zelju s krumpirom v medenici
Pâté de Campagne (Seljačka pašteta)
Pulled pork s gorgonzolom u zelenim palačinkama
Sporo kuhana dimljena svinjska plećka pečena u kruhu I.dio
Sporo kuhana dimljena svinjska plećka pečena u kruhu II.dio
Sporo kuhani buncek
Svinjski file Yinchuan



Morske ribe i plodovi mora


Biokovske "kocke"
Carpaccio od palamide na moj način
Ceviche od grdobine i kozica
Gofov steak na žaru sa rižotom od crvenog radiča i rikole
Hobotnica na moj način
Hrskava murinina koža
Jegulje na ljutom toču u Futsu tikvi
Leše punjene lignje moje babe Šime
Lignje punjene šparogama
Lignje u zelenom
Malostonska marinada "Gundulić"
Marinirane sipe na moj način
Moj hommage viškoj kuhinji
Pas s ošmugaljem
Pašteta od murine
Pikantna krem juha od murine i boba
"Pojorski bronzinić" (varijacija na temu)
Posejdonova rolada
Posljednje zimske lignje i prvi proljetni bob
Punjene lignje u Porto Tawny umaku
Rillette od liganja na moj način
Rižoto od Jakobovih kapica i vongola
Rižoto od murine
Salata od grilanog lososa sa zelenim motar rezancima, šparogama i kiselim motarom
Salata od hobotnice šjore Nine
Sipa i bob na salatu
Zelen lignje



Morske ribe - jetra grdobine - ikra i mliječ

Foie de lotte, le foie gras de la mer ili jetra grdobine
Odresci i jetra grdobine kuhani u vinskoj pari uz pire od crne leće na umaku od rikole i bijelog Porta
Poširana jetra grdobe na dvije paštete
Poširana jetra grdobine
Rižoto od gofove ikre, mliječi i jetre s bobom
Rižoto od jetre grdobine uz mousse od gofove ikre




Slatkovodne ribe 

Dunavska princeza
Fileti smuđa pečeni u kiselom vrhnju sa šparogama i divljom rižom 
File štuke na pireu od potočarke i mahuna
File štuke u kremi od Mascarponea i kapara
Nadjeveni smuđ
Odresci smuđa u umaku od crnih trubača
Pečeni smuđ na pireu od cikorije i boba
Perkelt od kečige na moj način
Poširani smuđ gratiniran u umaku od vrtnog čubra
Smuđ odjeven u proljeće
Smuđ u pivskom tijestu na moj način
Temeljac, juha i žličnjaci od glava slatkovodnih riba




Osnove umaka

Ako je garum početak umjetnosti umaka, kraj sigurno ne postoji




Palačinke (slane)

Palačinke "Verde que te quiero verde"
Pohani vrganji i palačinke od kestenovog brašna punjene umakom od blagvi




Rižota i druga jela s rižom

Crna Venerina riža s mladim bobom
Crni rižoto od jaja iz Odivelasa
Hladna Venerina riža s dimljenim lososom
Janjeći rižoto s kiselim motarom
Riža s patlidžanima, dragoljubom i dva sira
Rižoto od gljiva
Rižoto od jaglaca
Rižoto od janjetine i agrettija na moj način
Rižoto od kozica, šparoga i medvjeđeg luka
Rižoto od motara i vrtnih šparoga
Rižoto od teleće brizle i smrčaka i smrčaka na ljutiki i medvjeđem luku
Teleći rižoto s motarom, bobom i bademima




Složenci

Istarska maneštra s crnim slanutkom
Istarska maneštra "stupana trukinja" ili "The maneštra"
Šparoge u koroti





Tikve i buče

Buckskin "ajvar"
Đavolja kosa
Hokkaido juha s kestenima
Hokkaido razljevača
Namaz od zapalito tikve
Pekmez od badem tikve i kestena
Pržena Hokkaido tikva s Vinegret umakom
Punjena Hokkaido tikva
Punjenje cvjetova tikvica i buča
Venerin rižoto od Futsu tikve.




Tjestenine

Amaranthovi ravioli s klicama
Avokado tortelloni punjeni pestom od motara i bademima u umaku od rajčica, motara i badema
Kuskus s Bamija chutneyjem
Makadamija fuži na moj način u umaku od šafrana i zelenog papra
Proljetna tjestenina
Zeleni rezanci i fuži s pestom od motara 




Trbuh Zagreba (tržnice)

Branimirac
Kvatrić




Vegetariana

Bamija pohana u sezamu i kestenovom brašnu
Curry kuskus s crnom lećom i bamijom
Dalmatinska zlevanka
Gratinirana fritaja od vrtnih šparoga na moj način
Krumpirovi medaljoni
Orzoto s jaglacima i mladim graškom
Pikantne pogačice od patlidžana
Pikantna proljetna zlevanka s bučinim brašnom
Pilav s bamijom, cvjetovima tikvica i umakom od pinjola uz salatu od boba i ovčjeg sira
Pirovi žganci sa šparogama
Polpete od patlidžana
Proljetna divlja zeljanica
Proljetni omlet "Bratac Jaglenac"
Prženi ravioli
Savijača od patlidžana
Seitan učitelja Kunga
Slana "torta" od prosa i amarantha s avokadom i šparogama
Srca artičoka punjena prženim bademima na pikantnom pireu od slanutka i bobu
Tikvice nadjevene kus kusom i pistacijama uz crnu Belugo leću u umaku od šafrana
Veganski crni rižot
Zeleni pirovi žganci
Zlevanka s blitvom "Lijepa Timilia"




Zalogajčići - finger food
 
Amanitine bruschette ili carpaccio od blagvi




Zimnica

Kisela ljutika na moj način
Kiseli motar
Ukiseljeni tomatillo u ljutoj salamuri




Slastice

Čokoladne kruškice B-52
Kvarnerski grašnjaki
Savijača od buče i maka u hrskavom tijestu s grizom
Sladoledi
Varijacija na temu slavskog žita - koljiva
Zlevanka iz tikve i kestena
Žele od ličija na coulisu od manga s timut paprom














Nema komentara:

Objavi komentar