25. 07. 2010.

Hladna Venerina riža s dimljenim lososom



Hladno predjelo za 4 osobe

40g amaranta
2 dcl zobenog vrhnja
2 dcl kamutovog mlijeka
150 g dimljenog lososa
3 jušne žlice kuhanog kukuruza
3 jušne žlice kuhanog slanutka
200g crne Venerine riže
Vlasac, kopar, sol, papar
0,5 dcl Vodnjanske crnice


Amarant raskuhamo uz stalno miješanje u zobenom vrhnju i slanom kamutovom mlijeku, pa sve štapnim mikserom pretvorimo u gustu ljepljivu smjesu. Sitno nakošemo meso dimljenog lososa i dodamo ga zajedno s kuhanim kukuruzom i slanutkom u masu od amaranta.

Venerinu rižu 18 min kuhamo u posoljenoj vodi uz dodatak maslinovog ulja, ocijedimo i umiješamo u pripremljenu masu. Posolimo, popaprimo, dodamo malo kosanog vlasca i kopra, pa sve dobro i jednolično izmiješamo. Punimo u kalupe za rižu, ohladimo u hladnjaku i poslužimo kao hladno predjelo uz ovčju skutu prelivenu maslinovim uljem, a savjetujem Vodnjansku crnicu.



Nema komentara:

Objavi komentar