02. 12. 2012.

Prženi ravioli



Sastojci:

-30 dag malih, tvrdih vrganja
-maslac i maslinovo ulje za prženje



 10 dag vrganja 4-5 min popržite na maslacu i maslinovom ulju, izvadite ih i odložite sa strane.

                                                                                          

Zamjesite tijesto od: 

-30 dag semioline
-30 dag kamutovog brašna
-35 dag pirea muškatne tikve
-2 dcl povrtnog temeljca
-2 dcl bijelog vina
-0,5 dcl maslinovog ulja
-2,5 dag maslaca
-1 jaje i 1 žumanjak
-1 čajne žličice bijelog papra
-sol


 U mikser s rotirajućim dnom stavite obje vrste brašna, cijelo jaje i još jedan žumanjak, maslinovo ulje, sol i papar. Izmiješajte na najmanjoj brzini par min. Dodajte pire od muškatne tikve. Miksajte na srednjoj brzini. Kad se smjesa ujednači zakuhajte 1 dcl vina i 1 dcl povrtnog temeljca i vruće dodajte u smjesu. Još kratko miksajte na najjačoj brzini i čim se tijesto počne odvajati od posude, tj. prestane se lijepiti, izvadite ga na pobrašnjenu podlogu i dovršite rukama.
Tijesto zamotajte u prijanjajuću foliju i odložite u hladnjak da se odmori oko dva sata. Tijesto razvaljajte nešto tanje od 2 mm, modlom izrežite krugove od 10 cm u promjeru, na polovicu stavite male pržene vrganje, preklopite tijesto, spojite rubove vilicom, oblikujte raviole.


 Izradite umak:

-10 dag mrkve
-10 dag pastrnjaka
-10 dag ljutike
-20 dag tikve
-7 dag tostiranih bučinih sjemenki-golica
-0,7 dcl bučinog ulja
-1 dcl slatkog vrhnja
-1 dcl povrtnog temeljca
-2 dag maslaca
-sol, papar


 Naglo, na maslacu popržite na kockice narezane mrkvu, pastrnjak, tikvu i male ljutike. Dodajte bučine sjemenke, bučino ulje, slatko vrhnje, temeljac, posolite i popaprite, pirjajte sve oko desetak minuta. Štapnim mikserom izradite homogenu smjesu. Po potrebi razrijedite ju povrtnim temeljcem. Nastali umak treba biti gustoće i konzistencije majoneze.


Na maslacu s dodatkom maslinovog ulja pržite raviole i preostale vrganje, tako da na vruću masnoću stavite vrganje, pržite ih 2-3 minute, smanjte vatru, dodajte raviole. Sve pržite još 2 min, izvadite ih šupljom žlicom, stavite na papir da upije višak ulja i sevirajte na umaku od bučinih sjemenki. Izuzetno je važno da se vrganji i ravioli prže zajedno, u istoj masnoći, jer će se na taj način najfinije arome vrganja upiti u tijesto.



 

Nema komentara:

Objavi komentar