-40 dag riže Vialone Nano
-1 kg kozica srednje veličine
-15 dag šparoga očišćenih od drvenastog dijela
-15 dag lista medvjeđeg luka
-15 cvjetnih pupoljaka medvjeđeg luka
-2 stapke mladog luka
-1 dcl suhog bijelog vina
-20 dag korjenastog povrća za temeljac
-0,8 dcl nekog vrhunskog, pikantnijeg maslinovog ulja
-kavska žličica zelenog papra iz salamure
-sol
Rižu i nakosani mladi luk popržimo na maslinovom ulju, posolimo i počnemo je postupno podlijevati temeljcem uz stalno miješanje. Srednji dio šparoga narežemo na sitno i dodamo ga riži. Vrhove šparoga odložimo sa strane.
Nakon desetak minuta pirjanja rižota, dodamo sitno nakosano lišće medvjeđeg luka.
Na samome kraju, 3-4 minute prije nego li je riža kuhana, dodamo meso izvađeno iz repova kozica, vrhove šparoga i pupoljke cvjetova medvjeđeg luka. Kad je riža već skuhana i kada rižoto maknemo s vatre, umiješamo zeleni papar koji smo zdrobili u mužaru.
Rižoto poslužimo odmah, vruć, uz ribani sir po ukusu, a ja preporučam Pecorino Romano.
odlične fotke...
OdgovoriIzbriši