20. 04. 2013.

Otkoštavanje i obrada leđnog filea divlje svinje



Kotletima u komadu zasiječemo tvrdu fasciju koja prekriva meso i oštro je otprepariramo

Ispod prve fascije nalazi se puno tvrđa i žilavija druga koju odstranjujemo polaganim zasijecanjem i podmetanjem noža između nje i mesa

Kada odstranimo veći dio fascija koje oblažu meso nožem uzduž kralježnice zasiječemo file uzduž kosti.

File odvojimo u cijelosti i počistimo zaostala područja


Zavisno kako ga pripremamo, file  narežemo na medaljone


Ili ga ostavimo u cijelosti

Mariniramo ga u mješavini temeljca od korjenastog povrća i vina zavisno o dobi životinje, od 36 sati do 7 dana. 





1 komentar:

  1. Imam jedan u zamrzivaču,možda ga i otkostim.Moji vole taj hrbat onak s kosti pečen u zemljanoj posudi u vinu i aromatičnim travama.
    jeka

    OdgovoriIzbriši