Sastojci:
-2,5 l reducirane mase od pečenih vinogradarskih bresaka
-2,5 l reducirane mase od pečenih krušaka tepki
-2,5 l mase od mušmula
-60 dag 85% čokolade
-6 dcl Rubino Dolce Marsale
-1,20 kg mljevenih, pečenih lješnjaka
-5 dcl agavinog sirupa
Mušmule očistimo i ispečemo 35 min na 170 C. Još vruće, štapnim mikserom, pretvorimo u pire.
Vinogradarske breskve, što zrelije, ispečemo 40 minuta na 180 C, ohladimo, ogulimo i štapnim mikserom pretvorimo u homogenu masu. Po potrebi ovu masu još kuhamo dok se ne ugusti da konzistencija podsjeća na rijetku majonezu. Povežemo je sa smjesom od mušmula.
Kruške tepke očistimo i zamotamo u alu foliju. Pečemo ih 1 sat na 170 C te vruće štapnim mikserom pretvorimo u pire koji dodamo masi od mušmula i bresaka.
Lješnjake ispečemo i očistimo od pokožice pa ih sameljemo. Čokoladu otopimo u blago zagrijanoj Marsali i agavinom sirupu.
Vruću čokoladu otopljenu u Marsali ulijemo u mljevene lješnjake.
Lopaticom, gnječeći i miješajući izradimo čvrstu smjesu.
Smjesu čokolade, agavinog sirupa i Marsale dodamo u smjesu od voća i štapnim mikserom uz jako miješanje smjese objedinimo dok ne postanu homogene. Ovaj čokoladno - voćni namaz punimo u staklenke koje steriliziramo u pećnici 1,30 sati na 100 C. Vruće staklenke zatvorimo prokuhanim, sterilnim zatvaračima i držimo na hladnom.
kako spojiti ove voćke sa različitim vremenskim sazrijevanjem...smrznuti? Sad ima mušmula ali tepki i breskvi?? Fino na čitanje, rado bih probala napraviti...imamo mušmulu a neznam što da napravim sa njom...
OdgovoriIzbrišiDa, ja ih zamrznem. Tepke u pireu, a vinogradarke kao jako reducirani, gusti sok.
Izbriši