08. 05. 2011.

Punjene lignje u Porto Tawny umaku



Sastojci:

-2 srednje velike jadranske peškafondo lignje od cca 50 dag svaka
-10 dag pršuta
-10 dag ribanog zrelog ovčjeg sira
-20 dag dobro iscijeđene kuhane mišancije
-jedno jaje
-3 jušne žlice bijelih mrvica od svježeg kruha
-jušna žlica slanutkovog brašna
-jušna žlica kosanog peršina
-2 mlada luka
-2 mlada češnjaka
-1,5 dcl kvalitetnog Porta Tawny
-3 jušne žlice maslinovog ulja
-sol, papar



Pršut, sir, krakove lignje, mišanciju, krušne mrvice, jaje, peršin i papar u zatvorenom mikseru jako usitnimo, skoro u pastu.


Ovom smjesom nadjenemo lignje a otvore im zatvorimo štapićima za ražnjiće. Na maslinovom ulju pržimo sitno kosani mladi luk i češnjak dok ne postakle i usahnu. Lignje uvaljamo u slanutkovo brašno pa ih odmah stavimo na vruće ulje.

Pržimo ih s obje strane stalno miješajući i vrteći, pazeći da poprženi češnjak slučajno ne zagori. Ukupno ih pržimo 3-4 min, zalijemo Portom i poklopljene pirjamo još desetak min na tihoj vatri. Poslužimo ih vruće, prelivene umakom, na posteljici od kuhanog lisnatog povrća, a preporučam da to bude kombinacija mišancije i čimulica brokole.




Nema komentara:

Objavi komentar