I dalje ostajemo pri istom, za sve krivom, Sophiellinom tijestu, prema receptu iz prošlog posta. No, ovdje sam iz dolje vidljivih razloga maslinovo ulje zamijenio pačjom masti. U ostalo nisam dirao.
Tijesto sam formirao u krug i položio na dno, lagano, pačjom masti pomašćenog kalupa, za što je ovaj put poslužila ogromna, široka, teška alu-gusnata posuda. Na ovaj sloj tijesta nanio sam pesto od bučinih golica i medvjeđeg luka...
...i prekrio ga istim takvim komadom tijesta, utisnuo rubove i odložio na toplo. Kroz sat vremena kad je udvostručilo volumen pogaču sam stavio peći poklopljenu 25 minuta na 200 C...
...nakon čega sam ju premazao jajem i pustio peći još 25 minuta otklopljenu na 180 C.
Zlo nikada ne spava drage Tavanašice i poštovani Tavanaši. Da li je ovo bio kraj ? Da li je i mene dostigla sudbina Barbierijevog carskog gurmana, a pačju paštetu, kiflice i čubar sudbina medenog pržoprasca i prepeličjih bataka ? Da li je "šef" pokucao i na moja vrata i piše li i meni negdje:
"Prasac, trave i gljivice, pjevat će ti zadušnice,
A božanska Aurora, vječno gladit blago lice."
ili postoji još koji nastavak, to vam neću otkriti. To ćete vidjeti ove subote na Tavanu gdje će Vas se degustacijom svega do sada viđenoga pokušati skrenuti na krivi put.
Molim Vas otvorite nešto/bilošto gdje bi svi mogli uživati u ovim oblizekima.
OdgovoriIzbrišiPerunica
Draga Perunica to nije nikakav problem.
OdgovoriIzbrišiDođite na "Tavan" ili samo kliknite na moj fejs, tamo Vam je ponuda svih mojih proizvoda.
Drago mi je da Vam se sviđa i hvala za pohvalu.
Pelle mi te volimo :*
OdgovoriIzbrišiI ja Vas drage Čke ! :*:*:*:*
Izbriši