Sastojci:
-30 dag vrhunske crne 72% čokolade
-20 dag vrhunske mliječne čokolade
-5 dcl Southern Comfort
-50 dag šećera
-8 srednjih mahuna Burbon vanilije
-aru prah
Dinju izrezanu na kockice pošećerimo i ostavimo je stajati na sobnoj temperaturi oko 2 sata dok ne počne obilno ispuštati sok. Zagrijemo je na 95 C, temperaturu održavamo oko pola sata pazeći da ne zakuha. Štapnim mikserom pretvorimo je u kašu.
U prikladnoj posudi zagrijemo Southern Comfort na 70 C i dodamo podužno prerezane mahune Burbon vanilije. Ostavimo polako hladiti. Nakon 2-3 sata vaniliju izvadimo, postružemo joj srž koju vratimo u Southern Comfort.
Liker polako zagrijavamo i u njemu otopimo čokoladu i dobiveni gusti, "pijani ganache" povežemo s prethodno napravljenom kašom od dinje. sve dobro izmiješamo i masu zagrijemo na 90 C, dodamo aru prah, temperaturu održavamo još desetak minuta nakon čega smjesu punimo u sterilne staklenke.
Staklenke zatvorimo, uronimo u vruću vodenu kupelj, pustimo da voda samo na tren zaključa, poklopimo i ostavimo da se polako ohladi.
Savršenstvo! Mica
OdgovoriIzbrišiUuuuu, živo me zanima kakvog je ovo okusa. Jedva čekam saznati. :D
OdgovoriIzbrišiHvala cure, nadam se da će Vam se svidjeti.
OdgovoriIzbriši