U gornjem dijelu fotografije je limun mjesečar, a u donjem meyer.
Mjesečar je snimljen zbog usporedbe s meyerom.
Meyeri su oduvijek bili moja limunska slabost. No otkada sam upoznao ove lopudske, koje mi je nabavila Mama Organica, postao sam ovisnik. Naranđastiji od nizozemske repke, mirisni i slatki, kao da su ispali sa stranica Joanne Harris. Tako malo traže, tako puno daju. Bio bi grijeh u staklenke ne zarobiti to isijavanje sunca i glazbu tisuća elafitskih zrikavaca. Ne vjerujete da su unutra ? Otvorite bočicu ove marmelade i poslušajte njihov koncert.
Kaši od kore dodamo sok s komadićima pulpe i još jednom sve izmiksamo. Dodamo kardamom, i pektinski ekstrakt dobiven iskuhavanjem limunskih sjemenki te skinemo sa štednjaka. Pričekamo dvadesetak minuta da temperatura padne na 70-80 C pa dodamo bijeli Porto.
Vruće punimo u sterilizirane staklenke. Zatvorimo ih i premjestimo u pećnicu na 70C još jedan sat. Marmelada od meyer limuna je gotova.
Nema komentara:
Objavi komentar