03. 10. 2013.

Čokoladni pekmez od krušaka, pirea od arancina i lješnjaka kuhan u Ambra Secco Marsali




-Abatice, ljubavi moja, čokoladica i cvjetić za tebe. Sretna ti ova divna rujna jesen.
-Viljame, dragi moj, zašto se uvijek u jesen tako raspekmeziš ?


Sastojci:

-5 kg očišćenih krušaka, miješano Abate i Viljamovke
-35 dag arancina
-50 dag mljevenih prženih lješnjaka
-25 dag 72% crne čokolade s komadićima prženog kakovca
-25 dag 85% crne čokolade
-7 dcl Ambra Secco Marsale
-50 dag šećera




Očišćene kruške pošećerimo i pričekamo da počnu otpuštati sok. U soku krušaka zagrijemo arancine i ostavimo ih da upiju soka koliko mogu i omekšaju. U mikseru ih pretvorimo u pire.




Pire od arancina polako zagrijavamo i u njemu otopimo čokoladu.




Smjesu ugustimo mljevenim prženim lješnjakom.



Kruške skuhamo u soku kojeg su same otpustile. Na vruće kruške postepeno dodajemo smjesu koju smo prethodno napravili od čokolade, arancina, lješnjaka i Marsale.



Štapnim mikserom sve pretvorimo u homogenu smjesu i vruće punimo u vrele staklenke.




3 komentara:

  1. ajmeeeee...
    koji urnebes.
    Ali ja bih ovdje izostavila čokoladu.
    jeka

    OdgovoriIzbriši
  2. Moram priznati da te ovdje ne kužim.
    Ako čokolada ne ide na krušku i naranču, na koje voće onda ide ?

    OdgovoriIzbriši
  3. ne radi se o tome ide li ili ne ide nego o tome da bi mi okusi dunje i marsale bili draži bez čokolade.Prekrije ih.

    OdgovoriIzbriši