23. 01. 2011.

File štuke u kremi od Mascarponea i kapara



Sastojci:

-štuka od cca 1,5 kg
-sok jednog limuna
-3,5 dcl kvalitetnog suhog bijelog vina
-25 dag Mascarponea
-jušna žlica kapara iz ulja
-25 dag pirovog griza
-zobeno brašno
-korjenasto povrće za temeljac
-sol, bijeli papar


Štuku izfiletiramo i pincetom izvadimo slobodne Y-kosti. Filete posolimo, popaprimo, nakapamo limunovim sokom i odložimo na hladno. Od glave, repa, peraja i kostiju uz dodatak korjenastog povrća, na 3,5 dcl vode i 3,5 dcl vina skuhamo temeljac dok tekućinu ne svedemo na 0,5 l.

Na procijeđenom temeljcu skuhamo pirov griz. U vreli griz umiješamo Mascarpone i polovicu kapara koje zdrobimo u mužaru. Filete štuke uvaljamo u zobeno brašno i ispržimo na ulju.

Serviramo ih na kremi od Mascarponea i griza.

Nema komentara:

Objavi komentar