18. 01. 2011.

Rižoto od murine



Sastojci:

-5 dag crne Venerine riže prethodno preko noći namočene u vodi
-20 dag Carnaroli ili Arborio riže
-jušna žlica murinine masti
-25 dag mesa murine
-murinin temeljac za podlijevanje
-jušna žlica svježe kosanog bosiljka , korijandera i timijana
-jedna srednja sitno kosana jalapeno papričica
-sol,
-papar


Pri filetiranju oderanih komada murine na mjestima u trbušnoj šupljini i između muskulature i kralježnice,nalazimo strogo ograničene nakupine masti tvrđe konzistencije koju vrlo lako prstima tupo odprepariramo od mesa. Nakon odstranjivanja samo meso nije premasno. Jušnu žlicu masti narežemo na sitne komadiće, dodamo joj čajnu žličicu pikantnijeg maslinovog ulja i krupnu morsku sol, pa je miješajući otopimo u širokoj posudi za rižota.

Dodamo bijelu rižu, kratko ju popržimo, dodamo na kockice narezano meso murine, ocijeđenu crnu Venerinu rižu, sitno kosanu jalapeno papričicu, i postepeno miješajući podlijevamo ranije opisanim temeljcem. 4-5 min prije nego što će rižoto biti gotov dodamo kosani bosiljak, korijander, timijan i kuglicu maslaca veličine oraha. Gotovi rižoto obilato popaprimo svježe mljevenim paprom, pospemo ribanim jačim, zrelim ovčjim sirom i odmah serviramo.

Nema komentara:

Objavi komentar