18. 01. 2011.

Hrskava murinina koža



Kožu murine izrežite u kvadrate ili na trake veličine jednog zalogaja. S obje strane ih dobro natrljajte sokom limete kojem ste dodali malo korice i bijeli papar. Ostavite da se marinira oko sat vremena, dobro obrišite kuhinjskim ručnikom,uvaljajte u fino kukuruzno brašno,i pržite u dubokom ulju dok se ne počnu napuhavati, a konzistencija im postane hrskava poput kožice odojka.

Servirajte ih tople uz grilane patliđane i paštetu od mesa murine prelivenu ljutim umakom od patlidžana.


Ljuti umak od patlidžana


Oguljene šnite patlidžana natrljajte sokom limete i solju te ispecite na grill tavi. Narežite ih na male komadiće koje 5-6 min pirjate u ostatku marinade. Ohladite, dodajte češnjak, odkoštene crne masline, svježu chili papričicu, obilato svježe mljevenog crnog papra, jušnu žlicu maslinovog ulja i malo svježih listića timijana.

Sve izmiksajte u glatku smjesu konzistencije majoneze. Ako je potrebno dodajte malo vina, istog onog koje je bilo upotrebljeno ranije u marinadi.

Nema komentara:

Objavi komentar