26. 01. 2011.

Nadjeveni smuđ



Sastojci:

-2 smuđa od po cca 60 dag
-25 dag svježih ili 3 dag suhih vrganja
-2 jušne žlice pirovog griza
-0,5 l gustog punomasnog kiselog vrhnja
-2 dag maslaca
-jušna žlica ulja
-jedan manji vrlo sitno kosani luk
-sol, bijeli papar


Vrganje narežemo na listiće, desetak minuta ih pirjamo na maslacu na kojem smo prethodno zastaklili luk. Vrganjima dodamo žlicu pirovog griza i 1 dcl kiselog vrhnja pa miješajući zagrijavamo dok se sve ne ugusti. Smuđeve iznutra posolimo i popaprimo te nadjenemo opisanom smjesom. Posudu za pečenje obložimo dvostrukom širinom papira za pečenje kojeg premažemo uljem.

Na papir položimo nadjevene smuđeve i sve prelijemo sa 4 dcl kiselog vrhnja kojem smo dodali žlicu pirovog griza i mljeveni bijeli papar. Smuđeve prekrijemo papirom kojeg ne zatvorimo u potpunosti kako bi dio pare mogao izlaziti. Pečemo na 200 C 30-35 min.

Nema komentara:

Objavi komentar