Zelene pogačice od čvaraka s medvjeđim lukom, motarom
i zelenim paprom za dane kad je Vaša Fiona posebno dobra.
Sastojci:
-30 dag bučinog brašna
-15 dag svježeg medvjeđeg luka ili 10 dag pesta
-10 dag pesta od motara
-35 dag mljevenih čvaraka
-1,5 paketića suhog kvasca
-2 dcl mlakog jogurta
-2 dcl kiselog vrhnja
-2 kavske žlice soli
-1 kavska žlica šećera
-20 dag pačje masti
-1 jaje
-1 žumanjak s malo vrhnja za premazivanje
-zeleni papar iz rasola
Ostavite ga na toplom da se digne. Premijesite ga, podijelite u tri jednaka komada. Svaki razvaljajte na 2-3 mm debljine pa modlom ili čašom izrezujte krugove promjera 7-8 cm. Svaki krug navlažite mlakom vodom i namažite mljevenim čvarcima. Slažite jedan na drugi u tri nivoa. Prstom pritisnite rubove pogačice.
Pogačice složite u namašćeni pleh od pećnice. Ostavite ih na toplom mjestu oko sat i pol da se ponovno dignu.
Pogačice pecite 15 minuta na 210 C, premažite ih žumanjkom razmućenim s malo kiselog vrhnja,smanjite temperaturu i pecite još 10 minuta na 185C.
Nema komentara:
Objavi komentar