16. 05. 2016.

Krumpirovi medaljoni

Sastojci

-1,5 kg mladog crvenog krumpira
-1 jušna žlice pesta od čubra
-1 jušna žlica svježeg mažurana
-2 kavske žličice mljevenog korijandara
-2 čajne žličice zdrobljenog zelenog papara iz rasola
-2 jaja
-3 jušne žlice maslinovog ulja
-sitnih zobenih pahuljica po potrebi
-ulje za prženje



Krumpir naribamo na sitni ribež, odmah umiješamo mažuran i posolimo.


Nakon pola sata krumpir ocijedimo stiskajući ga rukama, tako da od 1,5 kg ostane 75 dag. Dodamo jaja, maslinovo ulje i začine. Smjesu dobro izmiješamo i dodamo nekoliko žlica zobenih pahuljica, toliko da smjesu možemo oblikovati u medaljone debljine 1,5 do 2 cm.

           
Medaljone ispržimo na dubokom ulju, oko 6 minuta sa svake strane. Možemo ih ispeći i u pećnici ako želimo da budu manje masni, no, ja ih više volim ovako radi vrlo hrskavog oklopa koji dobiju kad ih se prži, a u sredini ostanu sočni.


Medaljone serviramo na pireu od šampinjona kojemu dodamo brzo sotirane razne šumske gljive kao lisičarke, trubače ili vrganje. 


Nema komentara:

Objavi komentar