Ošmugalj, Agretti, Barba di Frate, Salsola soda
Svježi, netom ubrani ošmugalj |
-1 kg psa kostelja ili neke druge kvalitetne landovine.
-75 dag ošmugalja
-30 dag kuhanog krumpira
-3 čena češnjaka
-pola jušne žlice kapara
-kavska žličica zelenog papra iz salamure
-2 dcl Pošipa
-1 dcl maslinovog ulja
-sol
Ošmugalj blanširamo u vreloj vodi, vrlo umjereno ga posolimo i kratko ga pirjamo na maslinovom ulju. Dodamo mu kosane kapare, češnjak i zdrobljeni zeleni papar iz salamure. Na ošmugalj položimo odreske morskog psa, veće mačke, raže ili odreske repa grdobine, Sve
prelijemo maslinovim uljem i čašom Pošipa. Posudu poklopimo i poširamo 25 minuta, pazeći da ne zakuha, a temperaturu održavamo na 90-95 C.
Nakon 25 minutnog poširanja, kad je riba gotova, izvadimo je i odložimo na toplo, a na ošmugalj dodamo
napola kuhani krumpir i tiho pirjamo desetak minuta da krumpir upije ulje, većinu soka od Pošipa i onoga što su pustili riba i ošmugalj. Preostali sok ugustimo tako da pokoji komadić krumpira zdrobimo.
Nema komentara:
Objavi komentar