Dobrodošlica

Ovaj blog će biti posvećen nekim mojim drugačijim shvaćanjima gastronomije. Da li ćete otvarati ovaj blog, ovisit će samo o Vama, tj. da li će Vam se moj način kuhanja svidjeti. Blog će biti posvećen specifičnostima i novitetima, kako u kuhanju uopće, tako i u izradi nekih mojih posebnih dodataka.

Nudit ću vam ponekad pomalo čudne stvari, kao motar, cvjetove i listove dragoljuba, gorki liker od ružmarinovih cvjetića, maceriranih cvjetova lipe, bagrema, bazge, džemova s nesvakidašnjim začinima, nuditi ću vam moju ljutnju na ponudu i obradu mesa, biti će i nepravedno zanemarenih i zaboravljenih jela i namirnica, a biti će i onih, poput alkoholnog octa, kojeg s gnušanjem i prezirom istjerujem iz kuhinje i svrstavam u sredstva za čišćenje.

Pokušat ću objasniti zašto je Vegeta nepotrebna, a ljupčac zbog nje skoro zaboravljen začin. Zašto ne upotrebljavam razna "vrhnja za kuhanje" obogaćena sredstvima protiv grušanja nego slatko vrhnje.

Gdje god mogu bezobzirno ću raskrinkavati nutricionističke prijevare, zablude i laži.  Zauzvrat dobiti ćete recepte za maštovite zimnice s vinskim octom, acetom balsamicom, kvasinom i vinom, preporuke za nabavku domaćih namirnica, upoznavati ću Vas s pravim proizvođačima hrane.

 Odbacimo kriva uvjerenja da zobeno vrhnje, pir, kamut i amarant pripadaju samo vegetarijancima. Otmimo im dio tog bogatstva i dodajmo alge u riblje juhe, a dimljenim seitanom i klicama gorušice punimo paprike.  

Zato ću Vam ponuditi i vegeterijanske i veganske recepte, jer bez obzira što mi jedemo meso, vegetarijanstvo i veganstvo je vid prehrane kojega treba duboko poštivati. Budimo zajedno otvoreni i antičkom garumu i molekularnoj gastronomiji, jer maštu se ne smije obuzdavati.

Ako i nakon moje dobrodošlice želite nastaviti pratiti moj blog, od Vas ću tražiti samo jedno.

                                                   Nikada nemojte ubiti dijete u sebi !Neke fotografije na blogu označene su ceduljicom "forum.hr" što je oznaka da je jelo sudjelovalo na forumskom gastro natječaju.

1 komentar:

  1. Nikada nemojte ubiti dijete u sebi !


    mijauuuu, itekako se slažem... :)
    bravo micek!

    OdgovoriIzbriši