03. 09. 2011.

Srca artičoka punjena prženim bademima na pikantnom pireu od slanutka i bobu



Sastojci:

(predjelo za 2 osobe)

4 srca artičoka
20 dag slanutka
20 dag boba
2 čajne žličice harisse
svježi korijander
sok jednog limuna
svježi crveni bosiljak
čajna žličica mljevenog kima
4 jušne žlice bademovog ulja
sol, bijeli papar


Velike zelene artičoke očistite, odstranite vanjske listove, odrežite vrh, premažite limunom i bademovim uljem pa ih pirjajte podlijevajući ih vrućom vodom oko sat vremena. Artičokama izvadite srca, prstima raširite listove, osolite ih, ponovno nauljite i napunite tostiranim bademima i pestom od listova crvenog bosiljka, korijandra i mljevenog kima. Za pesto uzmite 80% listova crvenog bosiljka, 20% svježeg korijandra, čajnu žličicu mljevenog kima i ulja po potrebi. Sve miksajte dok ne dobijete gustu pastu.
Nadjevena srca artičoka gratinirajte desetak min na 200 C.

Bob skuhajte u vodi preostaloj od artičoka, ohladite ga, skinite mu košuljicu, posolite ga i začinite uljem, bijelim paprom i limunovim sokom (bob se ne smije soliti prije ili tijekom kuhanja jer će otvrdnuti).




Kuhani slanutak začinite uljem i harissom pa ga izmiksajte u pire. Srca artičoka servirajte na pireu, okužena bobom.






Nema komentara:

Objavi komentar