10. 08. 2012.

Janjeće tripice na moj način



Skuhane janjeće tripice narežite i stavite na ugrijano maslinovo ulje. Kratko ih popržite i polako ih podlijevajte suhim bijelim vinom. Ne smiju plivati, neka se na pola prže, na pola pirjaju oko 15-tak min.

Izvadite ih šupljom žlicom, a na preostalom umaku povenite narezane vrtne šparoge. Šparoga neka bude cca 10 % težine kuhanih tripica. Pirjajte ih da usahnu, ali da zadrže zelenu boju. Zajedno s umakom štapnim mikserom ih usitnite do kreme.

U drugoj posudi skuhajte Vichyssoise (Višisoaz) točno prema linkanom receptu. Nemojte improvizirati, Vichyssoise to ne voli, a ovaj Jedozovno-Bourdainovski recept je savršen. Prije nego dolijete vrhnje (sve ostalo dodajte) u porilukastu kremu dodajte kremu od šparoga i tripice, smanjite vatru, i kuhajte još 10 minuta lagano miješajući. Sada dodajte vrhnje i kuhajte još 5 min. Servirajte toplo, ali ne vruće, uz raženi kruh.


Ovu fotku sam ukrao Jedozovkama kako bih pokazao kako treba izgledati savršeni
Vichyssoise 
  
 Bourdainov Vichyssoise jedno je od rijetkih slanih jela koje za mene ne podnosi nikakve improvizacije. Pri izradi strogo se pridržavajte recepta ali ga slobodno koristite u mnogim jelima kao osnovu za izradu umaka ili ga kombinirajte s drugim povrćem za podlogu različitim jelima pogotovo telećim frikaseima, ili kao bazu za pripremu fileta bijelih riba poput smuđa ili lista, no obvezno ga probajte i hladnog u originalu. U ovom receptu on daje taj štih zbog kojeg je meni najdraži način pripreme janjećih tripica.


Jedne apsolutno savršene janjeće tripice
(Uz napomenu da je ovo vrlo, vrlo skromno. hehehe)




2 komentara: