01. 08. 2012.

Salata od vrganja i ječma s kozjim sirom i dragoljubom



Sastojci:

-40 dag vrganja
-20 dag ječmene kaše
-10 dag svježeg kozjeg sira
-15 dag kozje fete
-60 listova i desetak cvjetova dragoljuba
-maslinovo ulje
-aceto balsamico
-1 jušna žlica kosanog korijandra
-1 manja glavica mladog češnjaka
-2 nakosana vrška estragona
-sol, papar



  Ječam skuhajte i ocijedite. Sačuvajte šalicu vode od kuhanja. Vruć ječam stavite u prikladnu staklenu posudu. Vrganje narežite na šnite debljine prsta i premažite ih maslinovim uljem, posolite i popaprite. Ispecite ih na grilu par min sa obje strane. Vrele vrganje narežite na manje komadiće i brzo zakopajte u vrući ječam. Ostavite sa strane da se poklopljeno polako hladi.



Napravite dresing. Vilicom razdrobite mladi kozji sir, dodajte mu sitno kosani estragon, peršin ili korijander, sitno kosani češnjak, maslinovo ulje, aceto balsamico, na rezance narezanih 40 listova dragoljuba (20-tak sitnijih sačuvajte u komadu), sol, papar i vode od kuhanja ječma toliko da dresing izradite konzistencije senfa. Fetu narežite na kockice i dodajte u ječam s vrganjima, dodajte dresing i miješajući sve povežite. Ostavite mirovati na sobnoj temperaturi 1 sat da se svi okusi prožmu.



Pospite manjim listićima dragoljuba, dodajte cvjetove i posprejajte ih acetom balsamicom. Servirajte kao predjelo uz neki vrhunski, dobro rashlađeni traminac.







Nema komentara:

Objavi komentar