01. 08. 2012.

Salata od tušta, kozje skute, fete i jaja



Sastojci:

-20 dag tušta
-4 velika lista indijske divovske gorušice
-4 tvrdokuhana jaja
-10 dag kozje skute
-20 dag kozje fete
-0,5 dcl nekog dobrog suhog bijelog vina, chardonnay ili silvanac
-4 žlice maslinovog ulja
-2 žlice aceta balsamica
-sol
-papar



Tušt, pogotovo samonikli dobro isperite u hladnoj vodi pa ga ocijedite. Lišće indijske divovske gorušice (koje petkom i subotom možete kupiti na Kvatriću) narežite i desetak sekundi prevrtite na vrelom maslinovom ulju, tek da se onesvijesti. Blago ga posolite, dodajte mu 1,5 tvrdo kuhano jaje, aceto balsamico, vino, kozju skutu, ostatak maslinovog ulja i papar pa štapnim mikserom sve pretvorite u srednje gust dresing.




Izmiješajte tušt s dresingom, dodajte jaja narezana na četvrtine i kockice kozje fete, nasprejajte acetom balsamicom i sevirajte, najbolje uz kuhanu bijelu ribu ili razna pohana bijela mesa i natočite čašu Chardonnay Orahovica.  Ostat će te iznenađeni da je kod nas moguće da tako dobro vino ima potpuno normalnu cijenu.









Nema komentara:

Objavi komentar