16. 08. 2012.

Kruh s kremom od mladog kukuruza




Sastojci:

-75 dag glatkog brašna
-1 jaje
-0,5 kg kuhanog mladog kukuruza
-2 dcl mlijeka.
-40 g kvasca
-50 ml maslinovog ulja
-2,5 dag maslaca
-20 g soli.


 Kuhani mladi kukuruz štapnim mikserom pretvorite u kašu koju propustite kroz cjedilo tako da od pola kilograma dobijete 300 ml guste glatke kreme (kao za palentu). Ovoj kremi dodajte mlijeko i u toj smjesi rastopite kvasac. Zajedno s ostalim sastojcima zamijesite tijesto i pustite ga da udvostruči volumen. Lagano ga premjesite, formirajte kuglu koju stavite dizati u poklopljenu posudu koju ste prethodno zagrijali na 40 C i dno joj namastili maslacem.




Ovo je najbolje učiniti na 40 C u pećnici. Kada se tijesto udvostruči premažite ga smjesom od rastopljenog mlakog maslaca u kojem ste razmutili jedan žumanjak, temperaturu dignite na 210 C i pecite ga poklopljenog 25 min nakon čega posudu otklopite i pecite još oko 25 min na 190 C.














1 komentar: