22. 05. 2016.

Amanitine bruschette ili carpaccio od blagvi



Amanita caesarea, Cesarica među gljivama, lijepa Blagva.


 Sastojci:

-3-4 mlade, nepotpuno otvorene blagve "jaja" 
-20g kozjeg maslaca 
-2 jušne žlica maslinovog ulja 
-bijeli papar
-sok pola limuna 
-sol 
-8 bruschetta napravljenih od bijele ciabatte 
-2 čena češnjaka
     

Narežite ljepotice na šnitice debele 2 mm i kistom ih lagano premažite sokom limuna. Posolite ih i ostavite stajati desetak minuta dok se ne počnu opuštati. Rastopite kozji maslac na 60 C i dobro ga izmiješajte s nekim vrhunskim maslinovim uljem naglašene voćne svježine poput Leccina ili Moninijevog GranFruttata. Smjesu ulja i maslaca popaprite bijelim paprom i u nju kratko uronite šnitice blagvi. Blagve moraju biti dobro impregnirane ovom smjesom ali pazite da ne upiju previše jer gljive su poput spužve.


Ispecite bruschette od kriški bijele ciabatte. Vruće ih premažite maslinovim uljem, istim koje ste koristili za blagve. Natrljajte ih češnjakom i nakapajte limunom. Na tople bruschette položite šnitice blagvi i pospite ih svježim listićima mažurana. Poslužite odmah uz neki dobar, voćni rose, a ja bih vam preporučio da to bude Trapanov Rubi Rose.


Nema komentara:

Objavi komentar