13. 11. 2016.

Confit od prepeličjih prsa na podlozi od bivolje mozzarelle, avokada i smokve
Sastojci:

-8 fileta prepeličjih prsa
-pačja mast za konfitiranje
-1 potpuno zreli hass avokado
-8 dag bivoljeg maslaca
-10 dag bivolje mozzarelle
-3 zrele crne smokve
-desetak manjih ljutika
-5 dag pancete
-list lovora
-prstohvat bijelog papra
-sol  Od četiri prepelice odvojimo prsa, odstranimo kosti i prepolovimo ih kako bi dobili osam fileta. Također odvojimo i batake sa zabatcima koje ćemo upotrijebiti za jelo opisano u sljedećem postu. Filete prsa, batke i zabatke posolimo i popaprimo pa ih polegnemo u prikladnu posudu debelog dna na podlogu od kosane ljutike i pancete. Sve zalijemo pačjom masti tako da je meso prekriveno. Dodamo list lovora. Posudu stavimo u pećnicu i prepelice konfitiramo na 80 C. Nakon 45 minuta izvadimo filete prsa, a batake sa zabatcima ostavimo još pola sata.


  Smokve narežemo na ploške debljine 5-6 mm i lagano ih s obje strane popržimo na bivoljem maslacu i odložimo na toplo.


  Konfitirane filete prepeličjih prsa kratko popržimo na vrućem maslacu koji je preostao nakon prženja smokvi. Filete pržimo kratko, na laganoj vatri, jednu minutu sa strane mesa i dvije sa strane kože.


  Na zagrijani tanjur slažemo tople kolute smokve, na njih avokado sobne temperature i na vrh vruće narezane filete prepeličjih prsa. Po jelu dodamo bivolju mozzarellu natrganu na manje komadiće i sve prelijemo jušnom žlicom vrućeg bivoljeg maslaca koji je preostao od prženja smokvi i prepeličjih fileta. Poslužimo odmah, toplo.

Nema komentara:

Objavi komentar