Sastojci:
-60 dag očišćenih i prešanih brizla
-40 dag zamašćene guščje jetre
-15 dag bijelih badema
-2 jušne žlice pesta od motara
-1 grančica blanširanog svježeg motara
-1 jušna žlica kosanog mladog češnjaka
-1 jušna žlica kapara iz ulja
-2 dcl vrhunskog suhog bijelog vina ( Cebalov Grk )
-0,5 dcl Armagnaca
-1 jušna žlica Crème fraîche
-1 kavska žličica vriska
-4 dag maslaca
-2 jušne žlice maslinovog ulja
- sol, bijeli papar
Na maslacu i maslinovom ulju kratko, 2-3 min popržite češnjak, kapare i svježi motar. Dodajte guščju jetru i podlijte bijelim vinom pa pirjajte 5 min, dodajte Crème fraîche i Armagnac pa pirjajte još 5 min, sklonite sa štednjaka, jetru izvadite i ostavite na toplom.
U istu posudu na preostali umak dodajte tostirane bademe, pesto od motara i brizlu. Pirjajte uz povremeno okretanje 10-15 min.
Dok se brizla pirja iz guščje jetre izrežite desetak lijepih medaljona, a ostatak izrežite u male komade i pripremite za miksanje.
Sav umak s bademima i malim komadićima jetre izmiksajte u paštetu.
Toplu paštetu položite na tanjur, na nju složite medaljone guščje jetre i brizle.
Nekoliko žličica pesta od motara izradite s bijelim vinom i nakapajte po tanjuru.
za ovo bih i šarune čistila.
OdgovoriIzbrišinjam!