08. 05. 2011.

Lignje punjene šparogama



Sastojci:

-2 velike jadranske peškafondo lignje oko 50 dag svaka
-25 dag divljih šparoga
-jušna žlica zelenih maslina bez koštica
-jušna žlica kapara
-jedno jaje
-2 žlice mrvica
-1 dcl suhog bijelog vina
-1 dcl maslinovog ulja
-čajna žličica čubra
-sol, papar


Lignje očistimo, a ikru ako je ima sačuvamo. Narezane šparoge, masline, kapare i krakove lignje pirjamo desetak min na žlici maslinovog ulja, pustimo da se malo ohladi, pa sve nožem fino iskošemo. Smjesi dodamo jedno umućeno jaje, čubar i žlicu maslinovog ulja, posolimo, popaprimo, te po potrebi dodamo jednu do dvije žlice krušnih mrvica, toliko da se smjesa formira.




Ovom smjesom nadjenemo lignje, otvor zatvorimo štapićima za ražnjiće i položimo ih u posudu debelog dna na hladno maslinovo ulje. Prelijemo ih vinom i pirjamo na laganoj vatri 15-20 min. Gotove lignje narežemo  i poslužimo ih na ploči od ukalupljenih pirovih žganaca sa šparogama.




Nema komentara:

Objavi komentar