18. 09. 2011.

Pirovi žganci sa šparogama



Sastojci:

-20 dag pirovog griza
-25 dag vrtnih šparoga
-2 mlada luka
-2 mlada češnjaka
-2 jušne žlice kosanog lišća peršina
-6 dcl povrtnog temeljca
-1 dcl suhog bijelog vina
-2 žlice maslinovog ulja
-sol, papar


Šparoge očistimo, skinemo im vrhove, a sredinu sitno narežemo. Sitno kosani mladi luk, češnjak i šparoge popržimo na maslinovom ulju da usahnu, podlijemo vinom, dodamo kosani peršin i pirjamo dok vino ne ispari. Odložimo na toplo. Na povrtnom temeljcu skuhamo srednje tvrde žgance od pirovog griza, te ih premjestimo na tavu s poprženim lukom, češnjakom i šparogama.



Popaprimo ih, dodamo vrhove šparoga i snažno miješajući uz stalno preokretanje restamo ih desetak min. Vrele odmah premjestimo u lagano namašten kalup, sabijemo ih, rubove poravnamo pa ih preokrenemo na tanjur za posluživanje.




Nema komentara:

Objavi komentar